vwfs-invests-in-truck-parking-europe

Pers | Volkswagen Financial Services AG investeert in Truck Parking Europe

Utrecht, 25-02-2019 | Volkswagen Financial Services AG (VWFS) verwerft een meerderheidsaandeel van 75,1% in het Nederlandse Truck Parking Europe, een bedrijf van de PTV Group. Het doel van de investering is om de leidende marktpositie van Europa’s grootste service- en boekingsplatform voor (veilige) parkeerplaatsen voor vrachtwagens verder uit te bouwen. Truck Parking Europe heeft als doel het bieden van een veilige rust en parkeerplaats voor vrachtwagenchauffeurs en lading. Tegelijkertijd het bieden van meer efficiëntie voor planning managers van logistieke bedrijven.

Op het gratis platform voor AndroidiOS en op internet via app.truckparkingeurope.com biedt Truck Parking Europe verschillende diensten voor vrachtwagenchauffeurs, planners, dispatchers en beheerders van parkeergelegenheden. Het gaat onder meer om het filteren en vinden van (veilige) parkeergelegenheden voor vrachtwagens, het tijdens de routeplanning rekening houden met stopplaatsen om te parkeren, het verbinden met andere vrachtwagenchauffeurs, de mogelijkheid om beveiligde parkeergelegenheden voor vrachtwagens te claimen en tegen betaling aan te bieden en online parkeergelegenheden te reserveren en hiervoor te betalen.

Een overname met meerwaarde voor chauffeurs en planning managers
Met de joint venture willen VWFS en Truck Parking Europe hun betrokkenheid bij mobiliteitsdiensten voor de logistieke gemeenschap in Europa verder versterken en uitbreiden. “Met de overname van Truck Parking Europe kunnen we onze bestaande activiteiten op het gebied van transport perfect aanvullen en ons dienstenaanbod meteen verder uitbreiden”, zegt Gerhard Künne, Hoofd van de Mobility Unit van VWFS, over de investering.

“Met de strategische ondersteuning van VFWS kunnen we onze parkeerinfrastructuur beter en versneld koppelen aan planning en logistieke systemen. We willen bijdragen aan een veiligere werkomgeving voor chauffeurs. Door zoekverkeer naar parkeergelegenheden te minimaliseren, diefstal van vracht beperken en de planning voor planners en dispatchers efficiënter maken”, zegt Niels de Zwaan, algemeen directeur van Truck Parking Europe. “Ik verwacht dat we onze groei zullen voortzetten en meer banen zullen creëren voor ons kantoor in Utrecht”, gaat de Zwaan verder.

Vincent Kobesen, CEO van de PTV Group, voegt daaraan toe: “De overname is een mijlpaal in de korte, maar zeer succesvolle bedrijfsgeschiedenis van Truck Parking Europe. In de toekomst zullen we de functionaliteiten als toegevoegde waarde in onze software voor routeplanning integreren en een positieve bijdrage aan de verdere marktontwikkeling van het bedrijf leveren”.

Truck Parking Europe werd vier jaar geleden opgericht en behoort – als 100% dochteronderneming van PTV Planung Transport Verkehr AG – tot het internationale concern PTV Group. Het alles-in-één-platform biedt een mobiele app, een webapplicatie en een uniek platform voor boekingen en betalingen. De API-interface biedt integraties met toonaangevende software van PTV voor planning en logistiek – zoals xServer en PTV Navigator – tot navigatiesoftware van TomTom en Daimler Fleetboard.

Truck Parking Europe is het toonaangevende platform van en voor vrachtwagenchauffeurs in Europa en biedt informatie over 34.000 parkeergelegenheden voor vrachtwagens door heel Europa. Truck Parking Europe biedt de meeste reserveerbare veilige vrachtwagen parkeergelegenheden in Europa en is daarmee het grootste boekingsplatform in Europa.

Share