Pers | Truck Parking Europe sluit 40ste reserveerbare parkeerlocatie in Europa aan

Het boekingsplatform ervaart een snelle groei, omdat de sector behoefte heeft aan veilig parkeren.

Truck Parking Europe bereikte deze week een nieuwe mijlpaal en sluit de veertigste beveiligde parkeerlocatie aan op hun boekingsplatform. Met 8 nieuwe locaties in de laatste twee maanden, groeit het platform snel en biedt het nu 40 locaties in 13 Europese landen aan.

April 2019 - Overview Bookable parking locations
Grafisch overzicht van alle 40 vrachtwagenparkeerlocaties van Truck Parking Europe.

Truck Parking Europe biedt vervoerders, planning- en beveiligingsmanagers een gemakkelijke manier om een veilige parkeerplaats te vinden, reserveren en betalen aan via een gratis smartphone- of webapp. Dit helpt het zoekverkeer naar parkeerplaatsen te verminderen en ladingdiefstal te beperken. Het bedrijf zet het uitbreiden van het aantal beschikbare locaties op het platform voort. Van 15 locaties aan het einde van 2018 naar 40 locaties in april 2019. De meeste locaties bevinden zich in de buurt van een Europese transportcorridor.

Lars Kobesen, Business Development Manager van Truck Parking Europe: “In de afgelopen twee maanden hebben we acht parkeerlocaties in zeven verschillende landen aangesloten. In 2018 hebben we onze reserveringsmodule gelanceerd. 2019 laat zien dat parkeerexploitanten de noodzaak van één gecentraliseerd boekingsplatform voor beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens omarmen.”

De continue groei van beschikbare locaties draagt ​​bij aan de missie van Truck Parking Europe om de veiligheid voor chauffeurs en hun lading te verbeteren. Data toont aan dat daar behoefte aan is. In een Europees onderzoek, naar veilige en beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens, gaf 74% van de vervoerders aan dat ze een ‘one-stop-shop’ willen voor zowel informatie als de mogelijkheid om een ​​parkeerlocatie vooraf te kunnen reserveren.

Truck Parking Europe C4T Calais Contract
Lars Kobesen & Stuart Madden tekenen contract. Dit maakt C4T Calais de 40e veilige en te reserveren parkeerlocatie.

Truck Parking C4T Calais, gelegen in Frankrijk,  is de nieuwste toevoeging aan het boekingsplatform van Truck Parking Europe. Stuart Madden, Chief Operating Officer van C4T Calais: “Een reserveringsoptie is de kers op de taart voor onze volledig gerenoveerde en beveiligde parkeerplaats in Calais. Het volgt de trend van meer veiligheid en de groeiende behoefte van planningsmanagers om een ​​parkeerplaats vooraf te reserveren. Truck Parking Europe biedt een Europees netwerk en wij zijn trots om daar onderdeel van te zijn.”

Truck Parking Europe’s database biedt informatie over 34.000 locaties en op dit moment zijn 40 beveiligde parkeer locaties geschikt om te reserveren. Het toevoegen van beveiligde parkeerplekken heeft de prioriteit, met als doel een netwerk te creëren dat de belangrijkste transportcorridors van Europa omvat.

Over Truck Parking Europe

Het doel van Truck Parking Europe is om vrachtwagenchauffeurs en hun vracht een veilige plek te bieden om uit te rusten. De Truck Parking Europe app bevat informatie over 34.000 parkeerlocaties, rustplaatsen en truckstops in Europa, evenals een gecentraliseerd boekingsplatform. Het platform verbindt exploitanten van parkeerplaatsen en depots met vervoerders en vrachtwagenchauffeurs. De app minimaliseert het zoekverkeer, vermindert ladingdiefstal en vergroot het aantal online beschikbare parkeerlocaties. Truck Parking Europe werkt samen met hun aandeelhouders: Volkswagen Financial Services AG en de PTV Group.

Share